субота, 16. новембар 2013.

6 trikova za čuvanje odeće koji štede prostor

Da li je pod vaše spavaće sobe prepun cipela? Da li vam je potrebno mesto gde ćete da stavite kaiševe? Većina nas je nagomilala toliko odeće da nemamo dovoljno prostora da sve smestimo


1. Kupite platneni plakar u robnoj kući za opremanje doma ili u drugoj specijalizovanoj prodavnici.
Stavite ga u slobodnu sobu i dobićete metar i nešto prostora u kojem ćete moći da okačite odeću, kao i mesto za savijene džempere,a i cipele. Platno savršeno štiti odeću od prašine, a istovremeno dozvoljava da oko nje cirkuliše vazduh.

2. Da biste dobili dodatni kubni metar, ili nešto više prostora za čuvanje, zavirite ispod kreveta. Proizvođači kutija za čuvanje smislili su niz pametnih spravica za maksimalnu iskorišćenost ovog prostora, uključujući i široke kutije za čuvanje s točkovima, koje imaju poklopce ili fioke sa strane.

3. Izvucite sve prazne kofere koje trenutno ne koristite i napunite ih svom odećom za drugu sezonu, kao i odećom koju svakodnevno ne koristite. Plakar tako neće biti pretrpan, a koferi neće zauzeti više prostora nego što su zauzimali pre nego što ste ih napunili.


4. Po spavaćoj sobi visoko postavite nekoliko polica i na njih smestite šešire, torbe, male kutije za čuvanje ili specijalne cipele koje samo povremeno koristite. Široka polica, postavljena na 30-46 cm ispod plafona neće nikome da smeta i vašim pretrpanim plakarima pružiće efikasno „olakšanje“.

5. Da biste maksimalno iskoristili prostor za kačenje vešalica, kupite više specijalnih vešalica, napravljenih tako da na njih može da se stavi nekoliko sukanja ili pet-šest šalova, kaiševa ili kravata. No, ne padajte u iskušenje da obične vešalice za jedan komad pretovarlte sa nekoliko slojeva odeće.

6. Kompaktni, samostojeći čiviluci mogu da posluže da se na njih stavi dosta stvari, i to na prostoru koji će da zauzme malo podne površine. Da biste malo rasteretili pretrpani plakar za kapute, postavite čiviluk kod ulaznih vrata -i po jedan stavite u sobe vaše dece. Kada se na čiviluk stavi čitav niz kaputa, jakni, šešira, šalova i kišobrana, iznenadićete se što izgleda veoma dekorativno.

Нема коментара:

Постави коментар